de behandeling

 

 

Een behandeling wordt gegeven op een in hoogte verstelbare massagetafel, soms op een stoel. U heeft uw onderkleding aan en de delen van het lichaam die niet behandeld worden, zijn afgedekt met handdoeken en een warme deken. Voorafgaand aan de eerste behandeling zal Lianne, tijdens dit consult een intake-gesprek met u hebben, om inzicht te krijgen in uw klachten, motivatie en verwachtingen.

Van hieruit wordt een behandeltraject vastgesteld, welke wordt beschreven in een behandelplan ( zie ook tabblad' beroepsvereniging')

Door gedoseerd druk uit te oefenen op bepaalde punten op het lichaam kunnen die spanningen en blokkades in de spieren, gewrichten, zenuwen en organen opgespoord en zo opgeheven worden.

 Deze Drukpuntmassage wordt gecombineerd met diverse technieken uit de voetreflexologie, segmentale massagetherapie en klassieke massage met massage olie.

 

 Na de behandeling wordt u verzocht om het de rest van de dag eventjes rustig aan te doen.

Houdt u er rekening mee dat er niet meteen na 1 of 2 behandelingen al 'resultaat geboekt wordt', uw klachten zijn ook niet van' de èèn op de andere dag' ontstaan....

 

Lianne werkt uitsluitend met massage producten, welke uit 100 % natuurlijke grondstoffen bestaan. Ook gebruikt ze zelfgemaakte massagebars van kokosolie, sheabutter en cacaoboter.

 

De Behandeling

 

Het doel is om uw pijnklacht te behandelen en het lichaam in een dusdanige staat van ontspanning te brengen dat de gegeven behandeling (de prikkels ) door het lichaam 'opgenomen' kunnen worden. Dit noemt men de 'trofotrope" functie van het zenuwstelsel van het lichaam.

Dit is uiteindelijk ook de therapeutische werking van Shiatsu.

 

Lianne ( hierna genoemd als therapeut) vraagt tijdens de eerste behandeling altijd naar uw lichamelijke gesteldheid en of er een arts is geraadpleegd, wat wel gewenst is.

De therapeut stelt nooit een medische diagnose.

Er wordt een behandelplan opgesteld. Hierin wordt de klacht beschreven en het beoogde behandeltraject.

 De behandeling wordt veelal gegeven op de blote huid en duurt 45 tot 60 minuten een korte behandeling duurt ongeveer 30-35 minuten. U ligt op een massagetafel en wordt afgedekt met handdoeken en een deken. Een nekbehandeling op een stoel, behoort ook tot de mogelijkheden.

 

De therapeut is tijdens de behandelingen allert op kleurverandering van de huid, temperatuurverschillen op de huid en spierspanningen. Deze kunnen signalen zijn van een klacht.

Omdat de oorzaak van een klacht ook in een gebied in het lichaam kan liggen waar de therapeut niet rechtstreeks een behandeling kan geven, kunnen de reflexzones op bv. de huid, worden behandeld.

Deze reflexzones op de huid of in het lichaam maken een verbinding d.m.v. uittredende zenuwvezels in het ruggenmerg met het betreffende gebied.

Deze zones worden behandeld d.m.v. vingerdruk en massage technieken. Hierdoor wordt er een prikkel/ signaal afgegeven aan de zenuwen, die informatie gaat via het ruggenmerg naar de betreffende delen in het lichaam.

Er wordt dus heel wat in 'gang gezet'.