de behandeling

 Een behandeling wordt gegeven op een in hoogte verstelbare massagetafel, soms op een stoel. U heeft uw onderkleding aan en de delen van het lichaam die niet behandeld worden, zijn afgedekt met handdoeken en een warme deken. Voorafgaand aan de eerste behandeling zal Lianne, tijdens dit consult een intake-gesprek met u hebben, om inzicht te krijgen in uw klachten, motivatie en verwachtingen.

Van hieruit wordt een behandeltraject vastgesteld, welke wordt beschreven in een behandelplan.

 

Door gedoseerd druk uit te oefenen op bepaalde punten op het lichaam kunnen spanningen en blokkades in de spieren, gewrichten, zenuwen en organen opgespoord en zo opgeheven worden.

De Shiatsu/ massagetherapeutische behandeling kan worden gecombineerd met diverse technieken:

bijv:- voetreflexologie*

       - segmentale massagetherapie en klassieke massage*

       - Dorn therapie en Breuss massage*

 

* zie uitleg verderop deze pagina.

 

 Na de behandeling wordt u verzocht om het de rest van de dag eventjes rustig aan te doen.

Houdt u er rekening mee dat er niet meteen na 1 of 2 behandelingen al 'resultaat geboekt wordt', uw klachten zijn ook niet van' de èèn op de andere dag' ontstaan....

 

Lianne werkt uitsluitend met massage producten, welke uit 100 % natuurlijke grondstoffen bestaan. Ook gebruikt ze zelfgemaakte massagebars van kokosolie, sheabutter en cacaoboter.

 

De Behandeling

 Het doel is om uw pijnklacht te behandelen en het lichaam in een dusdanige staat van ontspanning te brengen dat de gegeven behandeling (de prikkels ) door het lichaam 'opgenomen' kunnen worden. Dit noemt men de 'trofotrope" functie van het zenuwstelsel van het lichaam.

 

Lianne ( hierna genoemd als therapeut) vraagt tijdens de eerste behandeling altijd naar uw lichamelijke gesteldheid en of er een arts is geraadpleegd, wat niet noodzakelijk, maar wel gewenst is.

De therapeut stelt nooit een medische diagnose.

Er wordt een behandelplan opgesteld. Hierin wordt de klacht beschreven en het beoogde behandeltraject.

 De behandeling wordt veelal gegeven op de blote huid en duurt ongeveer 45 minuten. U ligt op een massagetafel en wordt afgedekt met handdoeken en een deken. Een nek/schouderbehandeling op een stoel, behoort ook tot de mogelijkheden.

 

De therapeut is tijdens de behandelingen allert op kleurverandering van de huid, temperatuurverschillen op de huid en spierspanningen. Deze kunnen signalen zijn van een klacht.

Omdat de oorzaak van een klacht ook in een gebied in het lichaam kan liggen waar de therapeut niet rechtstreeks een behandeling kan geven, kunnen de reflexzones op de huid en voeten worden behandeld.

Deze reflexzones op de huid of in het lichaam maken een verbinding d.m.v. uittredende zenuwvezels in het ruggenmerg met het betreffende gebied.

Deze zones worden behandeld d.m.v. vingerdruk en massage technieken. Hierdoor wordt er een prikkel/ signaal afgegeven aan de zenuwen, die informatie gaat via het ruggenmerg naar de betreffende delen in het lichaam.

Er wordt dus heel wat in 'gang gezet'.

 

Voetreflexologie

 Voetmassage werd toegepast in Egypte, al 1000 jaar voor het begin van onze jaartelling, dat blijkt uit afbeeldingen op tempelwanden. Bekend is ook dat deze vorm van masseren al zeer vroeg in het verre oosten werd toegepast bij het bestrijden van klachten en aandoeningen.

 Voetreflexzonetherapie is een 'op ervaring gestoelde' therapie.  Bij onderzoek van de voeten blijkt dat vooral op de voetzool  reflexzones voorkomen die corresponderen met de organen in het lichaam.  Een goede voetreflexbehandeling kan  een krachtige prikkel zijn waardoor het lichaam in balans komt. Daardoor kan het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk doen.

 

 

Dorn Therapie

Dorn therapie is een milde manier om klachten die ontstaan vanuit de wervelkolom, zoals pijn in de benen, bekken, lies, rug, nek en armen te verlichten of zelfs te verhelpen.

Hierbij wordt het bekken en de rug gecontroleerd op afwijkingen.

Bij hevige klachten  kan Lianne ook de Breussmassage toepassen.

Dit is een heel zachte ontspannende massage van de wervelkolom.

Meer info is te vinden op: Dorn.nl

Bij ernstige afwijkingen stuurt Lianne u eventueel door naar een manueel therapeut of osteopaat